Ez a málnahab fagyasztott málnából készült (ehhez a recepthez tökéletesen megfelel), de előbb-utóbb itt a málnaszezon, akkor készülhet friss gyümölcsből is. Persze, nem érdemes hozzá a legszebb szemeket felhasználni...
Hozzávalók
- tojásfehérje
- porcukor vagy egyéb édesítőszer
- málna (fagyasztott is jó, de hagyjuk kiolvadni előtte)
Mivel a tojásfehérjét nyersen használjuk fel, célszerű szalmonellamentes állományból származó tojásból készíteni.
A habbá vert (nem kell kőkeménnyé verni) tojásfehérjét ízlés szerint édesítsük, majd forgassuk bele a málnát (nem baj, ha összetörik a gyümölcs). Azonnal tálaljuk, mert csak frissen jó!
2 megjegyzés:
Én a tojásfehérjét gőz fölött szoktam felverni, így (gondolom én ) elpusztul a szalmonella és jobb íze van a habnak is.
Ez is egy megoldás (bár a főtt tojáshab ízét nem mindenki kedveli). A közhiedelemmel ellentétben szalmonellafertőzést nem csak a tojás okozhat.
Megjegyzés küldése