Eddig még nem
készítettem foglyot, így amikor néhány konyhakész, fagyasztott
madár érkezett hozzánk, a legegyszerűbb módot választottam:
sütőben sütöttem meg őket, de hogy ne száradjanak ki,
szalonnába bugyoláltam mindegyiket. Aztán adtam nekik egy
kellőképpen flancos nevet...
Hozzávalók személyenként
- egy konyhakész fogoly
- két szem borókabogyó kicsit megtörve
- só
- bors
- két szelet füstölt szalonna
- kevés víz vagy fehérbor - elhagyható
Tegyük a borókabogyót a fogoly
hasüregébe, sózzuk, borsozzuk, kössük össze a lábukat, tekerjük be a szalonnaszeletekkel.
Fektessük tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben
süssük meg őket.
Általában a fogoly esetében 25 perc
sütési időt javasolnak, én viszont semmit nem szeretek véresen,
akarom mondani rosén, így egy pici vizet alá öntve és lefedve
először picit megpároltam, majd úgy sütöttem készre.
4 megjegyzés:
Miket nem kapsz te..! Nekem egy jó, vadasos-konyakos mártás ugrott be hozzá. Így, szalonnával nagyanyám készítette a fácánt. Persze ez is vad, meg az is.
Nem szeretjük a vadast...
Ez valami csodás; és hol van még a vacsora?
Fenséges lehet, nagyon gusztán néz ki. Én nyuszikára( nem vad, csak házi ) szoktam így szalonnaköntöst húzni. Azt is meg lehet enni :) Eszter
Megjegyzés küldése