Mostanában nem divat a
hagyományos pudingkészítés. Valahol érthető is, sokkal olcsóbb
és gyorsabb porból kutyulni, de az íze össze sem hasonlítható
egy olasz csokipuding ízével.
Hozzávalók
- 2,5 dl zsíros tej
- 1,25 dl tejszín
- 6 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 3,5 dkg átszitált kakaópor
- 2 evőkanál forró víz
- 2 tojássárgája
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 6 dkg apróra tört étcsokoládé (70%-os)
Melegítsük meg a tejet
a tejszínnel együtt. Közben keverjük össze a cukrot a
kukoricaliszttel és a kakaóporral, adjuk hozzá a forró vizet és
azzal is keverjük jól össze. A sűrű krémbe tegyük bele a
tojássárgákat is, majd a meleg tejszínes tejet is, végül pedig
a vaníliakivonatot.
Állandóan kevergetve
főzzük néhány percig, amíg besűrűsödik. Ekkor - már lehúzva
a tűzről – keverjük el benne olvadásig a csokoládét.
Porciózzuk ki négy
adagra, de akár egy nagyobb tálba is tehetjük. Ha szeretnénk
elkerülni a tetejének bőrösödését, akkor fedjük le folpackkal
(a folpack érjen a krémhez). A hűtőben pudingállagúra dermed.
Remekül illik hozzá a
csokis mandulacsók.
1 megjegyzés:
Pont az lett volna a múltkor a kérdésem, hogy a mandulacsókos csoda mellett (alatt), mi a másik csoda a csészikében? Válasz megvan-köszönet mindkettőért! Szépségesek!
Megjegyzés küldése