Maga a tömény csábítás ez a liszt nélkül készült francia csokitorta. Tökéletes Valentin-napra - vagy bármikorra.
Hozzávalók
- 180 g étcsokoládé (70 %-os)
- 175 g puha vaj
- 125 g nádcukor vagy barnacukor
- 200 g darált mandula
- 4 tojás
a tálaláshoz:
- sárgabaracklekvár - elhagyható
Keverjük ki a vajat a cukorral, majd a 4 tojássárgájával. Adjuk hozzá a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és a mandulát. Végül forgassuk bele a felvert tojásfehérjéket. Egy kapcsos tortaformát (24 cm-es) béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele a masszát.
150 fokra előmelegített sütőben süssük 35 percig. A teteje ekkorra megszilárdul, de a belseje még puha. Hűlés közben még szilárdul.
Tálaljuk sárgabaracklekvárral, mert remekül kiegészíti a csokoládé ízét, de akár el is hagyhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése