Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 02. 09.

Liszt nélküli csokitorta

Maga a tömény csábítás ez a liszt nélkül készült francia csokitorta. Tökéletes Valentin-napra - vagy bármikorra.



Hozzávalók
  • 180 g étcsokoládé (70 %-os)
  • 175 g puha vaj
  • 125 g nádcukor vagy barnacukor
  • 200 g darált mandula
  • 4 tojás
a tálaláshoz:
  • sárgabaracklekvár - elhagyható
Keverjük ki a vajat a cukorral, majd a 4 tojássárgájával. Adjuk hozzá a vízgőz felett megolvasztott csokoládét és a mandulát. Végül forgassuk bele a felvert tojásfehérjéket. Egy kapcsos tortaformát (24 cm-es) béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele a masszát.

150 fokra előmelegített sütőben süssük 35 percig. A teteje ekkorra megszilárdul, de a belseje még puha. Hűlés közben még szilárdul.


Tálaljuk sárgabaracklekvárral, mert remekül kiegészíti a csokoládé ízét, de akár el is hagyhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: