Keveset tudok az afgán konyháról,
így amikor könyv jelent meg róla, rögtön megvettem, de évekig
csak lapozgattam. Most azonban ebből készült ez a fánk.
Hozzávalók
- 4 tojás
- ¼ csésze tej
- ¼ csésze olvasztott vaj vagy margarin
- 3 csésze liszt
- ½ teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- a kenéshez kevés olaj
- a sütéshez bő olaj
- a tetejére porcukor vagy fahéjas porcukor
A tojásokat verjük
habosra, keverjük hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Adjuk
hozzá a sóval és sütőporral elkevert lisztet. Dagasszuk rugalmas
tésztává. Letakarva pihentessük 30 percig-
Osszuk a tésztát 3 vagy
4 részre, majd mindegyiket lisztezett deszkán nyújtsuk egészen
vékonyra (rétestészta vastagságúra). A tetejét kenjük meg
vékonyan olajjal. Vágjuk 2-3 ujjnyi széles csíkokra, majd a
csíkokat hajtogassuk össze.
Forró olajban süssük
aranyszínűre. Alaposan lecsepegtetve, még melegen porcukrozzuk
meg.
2 megjegyzés:
Ismét egy remekbe szabott alkotás! Menteném a receptet, kénytelen leszek kipróbálni!
Nagyon ötletes recept, kipróbálandó!
Megjegyzés küldése