Aki Johnny Deepen kívül
másra is emlékszik a Csokoládé című filmből, biztosan
emlékszik Vénusz mellbimbóira is (a félreértések elkerülése
miatt, ez egy desszert). A filmben láthatjuk, ahogy Vianne (Juliette
Binoche) tanítja Josephine-nek (Lena Olin) az elkészítését.
A recept Joanne Haris
Francia konyhájában is szerepel, bár eredetileg nem francia, hanem
olasz (Capezzoli di Venere) – és persze sok receptváltozata
ismert.
Hozzávalók
- 225 g étcsokoládé (70 %-os)
- 3 dl tejszín
a bevonáshoz:
- 100 g étcsokoládé (70 %-os)
- 50 g fehér csokoládé
Vízgőz felett
kevergetve olvasszuk meg a csokit a tejszínben, majd hagyjuk
teljesen kihűlni. Elektromos habverővel verjük fel. A krémet
tegyük 1 cm-es lyukú habzsákba és sütőpapírral bélelt
sütőlapra/tepsire nyomjunk kicsi, mell alakú kupacokat. Hűtsük
le ismét.
Mártsuk a mellbimbókat
a megolvasztott étcsokiba, majd hagyjuk hűvös helyen teljesen
megdermedni. Ekkor mártsuk a felolvasztott fehércsokiba a
csúcsukat, majd ismét hűtsük le.
Lustábbak (mint például
én) elhagyhatják a mártogatósdit és helyette kakaóba
forgathatják a krémet (amiből előtte golyót formáztak).
Természetesen, ekkor már
nem Vénusz mellbimbóinak hívják a desszertünket, hanem egyszerű
pralinénak, de az ízük így is mennyei.
8 megjegyzés:
És mi a különbség a praliné és a trüffel között? Mert nekem erre a kakaóporba forgatottra egyből a trüffel ugrott be.
A praliné tágabb kategória.
A különbség semmi, a filmet is, a könyvet is imádtam, na és a csokikért megőrülök, mindegy is milyen és hogy néz ki, csak sok legyen:-))))
A karácsonyi csokidat is megcsináltam, az egész családnál sikere volt, de a gyerekeknél különösen, meg nálam:-))))
A 33. percnél még csak párás volt a szemem, a 44-től már könnyes; az 58-ban sírva nevettem, 1.15-nél sírtam; szívből köszönöm az "ajánlót", mindkét "alkotáshoz"!!! :)
Mondjuk neken Depp eszembe sem jutott, Juliette Binoche annál inkább - lévén az egyik kedvencem.
A csokoládé is, a sötétebbje ;)
Zsuzsa, :)
PO, jogos, csak női szemszögből írtam ! ;)
Anikó, örülök! :)
Megjegyzés küldése