Hozzávalók
- 5 db tojásfehérje
- 20 dkg finom szemű kristálycukor
- csipetnyi só
- csipetnyi borkősav
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 púpozott evőkanák átszitált kakaópor
A tojásfehérjéket
verjük fel habbá a sóval és a borkősavval, tegyük bele a
vaníliakivonatot, majd habverés közben kanalanként adjuk hozzá a
cukrot is. Végül óvatosan forgassuk bele a kakaóport és a
fahéjat.
Sütőpapírral bélelt
vagy teflonozott sütőlapra rakjunk egymástól kicsit távolabb
evőkanálnyi halmokat a masszából. 150 fokra előmelegített
sütőben süssük egy órát, majd hagyjuk kihűlni a kikapcsolt
sütőben.
2 megjegyzés:
Gyönyörűek!
Sima 150 fok, vagy légkeverés-csak mert megsütném ?! :)
Köszi! :)
Sima 150 fok, légkeverésnél 140 fok is elég.
Megjegyzés küldése