Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 08. 17.

Tepsis egytálétel

Amikor nem akarok túl sokat bajlódni az ebéddel, egyszerűen egy tepsibe dobálom az éppen otthon fellelhető hozzávalókat és már mehet is a sütőbe. Most például krumpli, sárgarépa, cukkini és lila hagyma volt az alap, sóval, borssal és rozmaringgal megszórva.


Vegetáriánusok meglocsolhatják kevés olívaolajjal, de én inkább a kolbászra


és a kolozsvári szalonnára szavazok.


Körülbelül 1 óra alatt sül készre. Már csak egy kis hideg kovászos uborka kell mellé, de a tejföl sincs kárára.

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Én abszolút a húsos változatra szavazok!!! :D

marisz57 írta...

"Piszok" jól néz ki! (Elnézést a kifejezésért, de jelen esetben magas fokú tetzést fejez ki.)
Van itthon minden hozzávaló, holnap meg is csinálom magamnak, szigorúan húsmentesen! (A férjem egye csak a csülkös babot! Hihihi...)