Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 12. 12.

A 26 forintos arckrém

A bőr hidratálására és táplálására ilyenkor télen fokozottabban szükség van, és bár a leghatékonyabb, ha ez belülről történik (megfelelő folyadék-fogyasztással és táplálkozással), de egy kis külső segítség sem árt. Megszámlálhatatlan erre alkalmas krémet találhatunk, de hatékonyságában és árában az én kedvencem egy gyógyszertári krém, a Cremor aquosus, egyszerűen verhetetlen.


Az én száraz és vízhiányos bőrömnek eddig ez vált be leginkább, pedig már rengeteg krémet próbáltam ki. A sűrű, kicsit zsíros tapintású Cremor aquosus percek alatt maradéktalanul felszívódik (legalábbis az én bőrömön).

Csomagolása egyszerű tégely vagy tubus, a krém pedig amolyan „gyógyszertár illatú”, de ez senkit ne tévesszen meg. Sok drága, szépen csomagolt krém is hasonló összetevőkkel bír. Általában 100 vagy 200 g-os kiszerelésben kapható, nagyobb forgalmú patikákban érdemes keresni. Árának legnagyobb részét a magisztrális díj (amiért kimérik), a tégely, címke teszi ki, de még így is nagyon barátságos. Azonban ha receptre felíratjuk, 50 g krém csak 26 Ft. (Általában az arckrémek is 50 g-os kiszerelésben vásárolhatóak, ezért adtam meg erre a mennyiségre vonatkozó árat – így könnyű összevetni őket.)

A Cremor aquosus különösen a száraz, vízhiányos bőrrel tesz csodát, de a gyógyszertári alapkrémek között mindenki találhat magának megfelelőt. Az sem hátrány, hogy gyógyszerkönyvi alapanyagokból készülnek és legtöbb esetben tartósítószert sem tartalmaznak.

7 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Le is adtam a recept-igényemet az Anyukámnál! :)))
Köszönet az ötletért!

Palócprovence írta...

Remélem, elégedett leszel a krémmel! :)

Névtelen írta...

Kedves Palócprovance!
Csak egy kis kiegészítés a poszthoz : az általad kedvelt krémet a patikában nemcsak kimérik, hanem ott készítik el a szükséges alapanyagokból. Tényleg nagyon szép krém, használd továbbra is egészséggel.

Palócprovence írta...

Régen tényleg így volt, de ma már központilag készül és nagy "bödönökben" érkezik a patikákba, abból mérik ki. Ezért csak forgalmasabb helyeken vásárolható, hiszen rövid a szavatossági ideje, ahol kicsi rá a kereslet, ott nem forgalmazzák.

Névtelen írta...

A mi patikánkban helyben készül.

Palócprovence írta...

Üdítő kivétel! :)
Én 6 patikában kerestem eddig, volt köztük falusi, kisvárosi, városi és fővárosi is. Egyikben sem készült helyben, sőt, 3 még kimérve sem forgalmazta. Mindenhol azt a választ kaptam: erre nincs idejük.

Anikó írta...

Én a kis falusi patikánkban kapom meg, a 100 gr-os kivitelben 182 forintot fizetek érte, tényleg olcsó és jó krém, szereti a bőröm nagyon ezt a krémet:-))))