Ennek a fehér tortának
az alapja maradék tojásfehérjékből készült fehér piskóta, a
benne lévő krém is fehér, ahogyan a díszítése is. Amolyan téli torta.
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához
- 4 tojásfehérjéből készült fehér piskóta
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csoki lereszelve
- átszitált porcukor – ízlés szerint
- 25 dkg fehér marcipán vagy fehér fondant
- fehér cukordíszek
Keverjük össze a
mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, de vegyük
figyelembe, hogy a csoki is édes. Forgassuk bele a lereszelt csokit
is. A krémet töltsük a kihűlt és két lapra vágott piskóta
közé.
A marcipánt vagy a
fondant folpack között nyújtsuk kör alakra, majd borítsuk a
tortára. Először a tetejét igazítsuk el, azután oldalt is
nyomogassuk a piskótához, a felesleget vágjuk le.
A tetejét tetszés
szerint díszítsük.
4 megjegyzés:
Ez nagyon jól néz ki. Ki fogom próbálni hamarosan:)
Szóval nem csak "úgy" készült az a fehér piskóta! :)))
Ó, de nagyon szép a torta-akkor így menteném el, ahogy van! :D
Citromfű, örülök, hogy tetszik! :)
Zsuzsa, :))
Megjegyzés küldése