Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 12. 13.

Téli torta

Ennek a fehér tortának az alapja maradék tojásfehérjékből készült fehér piskóta, a benne lévő krém is fehér, ahogyan a díszítése is. Amolyan téli torta.


Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához
  • 4 tojásfehérjéből készült fehér piskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csoki lereszelve
  • átszitált porcukor – ízlés szerint
  • 25 dkg fehér marcipán vagy fehér fondant
  • fehér cukordíszek

Keverjük össze a mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, de vegyük figyelembe, hogy a csoki is édes. Forgassuk bele a lereszelt csokit is. A krémet töltsük a kihűlt és két lapra vágott piskóta közé.

A marcipánt vagy a fondant folpack között nyújtsuk kör alakra, majd borítsuk a tortára. Először a tetejét igazítsuk el, azután oldalt is nyomogassuk a piskótához, a felesleget vágjuk le.


A tetejét tetszés szerint díszítsük.


4 megjegyzés:

Milene írta...

Ez nagyon jól néz ki. Ki fogom próbálni hamarosan:)

Zsuzsa írta...

Szóval nem csak "úgy" készült az a fehér piskóta! :)))
Ó, de nagyon szép a torta-akkor így menteném el, ahogy van! :D

Palócprovence írta...

Citromfű, örülök, hogy tetszik! :)

Palócprovence írta...

Zsuzsa, :))