Az almarózsa mutatós,
egyszerűen elkészíthető sütemény.
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 csomag előre nyújtott leveles tészta (275 g)
- 5-6 alma
- 4 csésze víz
- 1 csésze cukor
- víz + kevés citromlé
- a tálaláshoz porcukor
Az elnegyedelt és
kimagozott almákat vágjuk 2-3 mm-es szeletre és tegyük citromos
vízbe, hogy ne barnuljanak meg.
A 4 csésze vizet és az
1 csésze cukrot forraljuk fel, tegyük bele az almaszeleteket, és
1-2 percig főzzük őket - addig, amíg hajlékonnyá válnak, de
nem puhulnak meg. Vegyük ki az almaszeleteket, csepegtessük le
valamennyit egy konyharuhán. (A cukros vizet tegyük félre,
kompótfőzéshez tökéletes.)
A leveles tésztát
hosszában vágjuk 12 egyforma csíkra. A tésztacsíkra
sorakoztassuk kicsit egymásra fektetve az almaszeleteket.
Tekerjük
fel csiga alakban, az alját kicsit nyomjuk össze.
Tegyük muffintepsibe az
almarózsákat és 200 fokon süssük nagyjából 30 percig.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Recept: Xenia Khun
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése