Kolonics Zoltán
(Gerbeaud) receptjének elkészítési sorrendjén picit változtattam
és marcipánt is én készítettem hozzá (ez maximum 3 perc a
hozzávalók kimérésével együtt, főleg ha késes robotgépet
használunk).
Hozzávalók
- 200 g jó minőségű egyszeres marcipán -50 %-os mandulatartalommal (vagy100g blansírozott, finomra darált mandula100 g átszitált porcukor1-2 evőkanál víz)
- 50 g 70% kakaótartalmú étcsokoládé
- 50 g vaj
- 113 g tojásfehérje
- 6 tojássárgája
- 70 g tojás
- 60 g cukor
- 60 g liszt
- 24 g kakaópor
Először készítsük el
a marcipánt vagy puhítsuk meg, ha boltit használunk.
Vízgőz felett olvasszuk
fel a csokoládét, adjuk hozzá a felkockázott vajat is, keverjük
simára, hagyjuk kicsit hűlni.
Keverjük össze az
átszitált lisztet és – kakaóport.
Verjük habbá a
tojásfehérjét.
A tojássárgákat és a
70 g egész tojást verjük fel a cukorral. Dolgozzuk bele a
marcipánt, majd a vajas csokit, végül felváltva a kakaós lisztet
és óvatosan a felvert tojásfehérjét.
Simítsuk a masszát egy
kapcsos tortaformába és 165 fokra előmelegített sütőben süssük
30-35 percig.
Kihűlése után tetszés szerint tölthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése