Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2016. 09. 25.

A titokzatos Dobogókő



Dobogókőre már csak a páratlan szépségű kilátás miatt is érdemes ellátogatni, de az erre fogékonyak megtapasztalhatják azt az erőt is, ami miatt régen itt állt a pálosok kolostora, ma pedig a shaolin egészségmegőrző központ. Itt, ahol az Ég és a Föld összeér, a Rám-hegy egyik sziklájánál található a Föld mágneses teréhez köthető energiavonalak csomópontja, ami energiával tölti fel a szervezetet. Sőt, állítólag hallható a Föld szívének dobbanása is (dobogó kő).


A kilátókból belátható a Dunakanyar.


A bevállalósak nem autóval a szerpentinen közelítik meg Dobogókőt, hanem Dömösről indulva a Rám-szakadékon keresztül. A 8 km távolságot optimális esetben 4 óra alatt lehet megtenni a kapaszkodókorlátok és létrák segítségével. Közben megcsodálhatjuk a 15 milliónyi évvel ezelőtti vulkanikus tevékenység nyomait.


Nincsenek megjegyzések: