Egy esős őszi napon nincs is jobb egy gyors olasz receptnél! Hernyák Tomi bazsalikomos csirkemell (petto di pollo al basilico) verziójától egyből jobb kedvre derülünk.
Hozzávalók
- 80 dkg szeletelt csirkemellfilé
- só
- bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 4 szál újhagyma összevágva
- 2 dl főzőtejszín
- csipetnyi pirospaprika
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 csokor bazsalikom
Az olaj és vaj keverékén nagy lángon süssük meg a sózott, borsozott csirkemellszeleteket (oldalanként 3-4 perc) Szedjük ki a serpenyőből, a maradék zsiradékon dinszteljük meg a hagymát, öntsük fel a borral (jelen esetben egy calabriai Cirò-val). Forraljuk be a felére (az alkoholtartalma addigra eltűnik, így gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják az ételt).
Öntsük fel a főzőtejszínnel, szórjuk bele a fűszerpaprikát. Melegítsük össze, de ne forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, végül mehetnek bele a bazsalikomlevelek is.
Mi tésztával ettük, de tálalhatjuk főtt rizzsel vagy kuszkusszal is. A megmaradt bor remek kísérője...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése