A lustaság fél egészség, már csak ezért is kedvelem a nem túlbonyolított ételeket. A sütőben sütött tarjával nincs túl sok dolgunk.
A hentessel vágassunk csontos tarjaszeleteket, fektessük kevés sok zsírral kikent tepsibe, sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, szórjuk meg hagymaszeletekkel, fedjük le és már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe. Ez 5 perc munka, a többit a sütő végzi.
Hozzávalók
- 6 szelet csontos tarja (1,5 kg)
- 2 fej szeletelt vöröshagyma
- sertészsír
- só
- bors
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- mexikói fűszerkeverék (vagy ízlés szerinti egyéb fűszer/fűszerkeverék)
Érdemes bőségesen használni a zsírt, mert egyrészt ebben fog párolódni a hús, másrészt hidegen, kenyérre kenve mennyei lesz.
Süssük a húst egy órán keresztül, majd ha még nem sült át teljesen, akkor 150 fokon még egy kicsit szükség szerint. Tetszés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk. Mi tzatzikit ettünk hozzá.
6 megjegyzés:
Én ezt annyira, de annyira megenném, de most az epémmel kínlódok, nem lehet. Olyan gusztusos a fotód!
A sütés végén levetted a fóliát?
Holdgyöngy, köszönöm és jobbulást! :)
Éva, nem vettem le, úgy is megpirult. Látni fogod, kell-e vagy sem.
Egyetértek a poszttal, én is így gondolom :-)
Hú de mosolygósan aranybarna! Az őszi hűvösben remek fogás. :)
Brigi
Megjegyzés küldése