Ennek a sajttortának eredetileg van egy tésztarétege is, de most e nélkül csináltam, mert egyrészt nekem így jobban ízlik, másrészt sokkal gyorsabban elkészül.
Hozzávalók
- 1 kis doboz (250 g) mascarpone
- 1 kis doboz (140 g) tejföl
- 3 tojás
- 10 dkg vaníliás porcukor
- 1 üveg (0,7 l) magozott meggybefőtt
- 3 teáskanál nádcukor
- csipetnyi őrölt fahéj
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Szűrjük le a meggyet, szórjuk rá a nádcukrot és az őrölt fahéjat. A többi hozzávalót keverjük össze, Öntsük egy kisebb (20 cm átmérőjű) kivehető aljú tortaformába, szórjuk rá egyenletesen a meggyet. Süssük 15 percig. Hidegen tálaljuk.
1 megjegyzés:
Gyönyörű és gusztusos!
Teljes egyetértésem: kár az időt, kalóriát tésztára vesztegetni egy sajttorta esetében. :)
Brigi
Megjegyzés küldése