Folytatódik Guzsik Bernadett népszerű sorozata, amiben még mindig az olasz ételek világában kalandozhatunk.
Evésre fel! - 2. rész
Lepények minden
mennyiségben:
Nagy barátságban
vagyok a pizzával és hetekig elélek tisztességes főtétel
nélkül, így a pizzetteriakat nekem találták ki. Kipróbáltam
mindet. Simát, töltöttet
és a kedvenc fűszeremmel (rozmaring)
megszórt verziót egyaránt.
A helyiek után szabadon citromos
teával, aminek a doboza leginkább pudingra emlékeztet.
S bár
furcsán hangzik, a forró paradicsomtól és olvadt sajttól tocsogó
tésztadarab az istenek eledelének tűnik, főleg, ha vasárnap este
nyolckor egy egyetemvárosban semmi sincsen nyitva.
Desszert:
Aki Perugiaban jár,
nem hagyhatja ki a Baciot. A kis bonbon egyik legfinomabb másolatát
a több, mint százötven éves Sandriban készítik. Míg Umbriában
a csoki, Firenzében a fagyi kivételes. Olyannyira komolyan veszik,
hogy a húsz centis tölcsérben kínált édesség egy komplett
ebédet kitesz.
Természetesen
számtalan más apró süteményt és friss gyümölcsöt találunk,
érdemes kísérletezgetni.
Bor egy személyre:
A kávé után a bor a
második olasz gasztro-asszociációm. Közismerten jó boraik és a
toszkán Chianti méltán szerzett hírnevet a világ számos
pontján. Az azonban őszintén meglepett, hogy iható minőségű
bort lehet dobozban vagy helyes, kis üvegekben kapni.
*A képek életlensége
a pillanatnyi éhségszintemmel egyenes arányosságot mutat.
Folytatása következik!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése