Néha a vajas vagy tejszínes csokikrémek helyett inkább egy könnyedebb változatra szavazunk, ekkor készíthetjük a főzött csokoládékrémet.
Hozzávalók
- 4 db tojássárgája
- 150 g cukor
- 30 g jó minőségű kakaópor vagy 100 g apróra tördelt étcsokoládé (70 %-os)
- 75 g liszt
- 1 kiskanál őrölt fahéj - elhagyható
- 5 dl tej
A tojásokat keverjük fehéredésig a cukorral, majd keverjük el a kakaóporral, végül a liszttel. Forraljuk fel a tejet. Ha kakaó helyett étcsokoládét használunk, azt most adjuk a tejhez. A forró tejet apránként keverjük a tojásos masszához.
Vízgőz felett vagy takaréklángon türelmesen (!) állandóan kevergetve (legjobb a lapos fém habverő) sűrítsük be a krémet. Hűtsük ki időnként megkeverve.
Változatok:
Vaníliás: Kakaópor vagy csokoládé helyett 1 rúd felhasított vaníliarúddal forraljuk fel a tejet.
Kávés: 1 dl tejet cseréljünk ki 1 dl erős kávéra.
Karamellás: A cukorból 50 g-ot karamellizáljunk, adjuk a tejhez és forraljuk fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése