Egyiptomban a falafel elsősorban disznóbabból készül, a Közel-Keleten inkább csicseriborsóból. Tehető pitába, taboon vagy laffa kenyérbe, de salátákkal is remek. A csicseriborsó-fasírtokra is igaz, hogy ahány ház, annyi változat. Én a nyersen darált csicseriből készülttel szemben a főtt változatot preferálom.
Hozzávalók
- 40 dkg főtt csicseriborsó (vagy 2 kis doboznyi konzerv)
- 2 tojásfehérje
- 2-3 gerezd reszelt fokhagyma
- só
- bors
- petrezselyemzöld - elhagyható
- szükség szerint 1-2 evőkanál liszt
- olaj a sütéshez
- tehetünk bele 1-1 csipetnyi római köményt és koriandert is
- kiegészíthetjük 1 fej reszelt hagymával
A főtt csicseriborsót ledarálom (legegyszerűbb egy botmixerrel), hozzáadom a többi hozzávalót. Ha túlságosan lágy lenne a massza, akkor 1-2 evőkanál liszttel (csicseri, kukorica) sűrítem és diónyi gombócokat formálok belőle. Forró olajban sütöm, figyelve rá, hogy a közepe is jól átsüljön, de a külseje ne égjen meg.
13 megjegyzés:
De imádom! :)
:)) Tetszik az új profilképed! :)
ma ezt ebédeltünk:) Nagyon szeretem! :)
Fel kell verni a fehérjét?
Névtelen, nem, nem kell felverni.
tegnap nálunk is ez volt a kaja :D pitában, joghurtos szósszal :))
Ez jó,teljes falafelmánia mindenkinél! :D
Hú de szeretem, és ezer éve nem csináltam. Megvan a holnapi ebéd ötlet -köszönöm :)
Vera
Tudod hogy meg van nekem is a Falafelnek receptje? Szàndèkomban van nekem is kipròbàlni..csak eddig mèg nem ugy jott ki soha!
Szerintem nagyon finom lehet,imàdom a csicseriborsòt!
szia!
a konzev csicserit, lehetne akár krumplinyomóval is pépesíteni?
milyen érdekes olyan a színe, mint a fasírtnak, mégsincs zsemlemorzsában!
dupla :-)
A krumplinyomó is tökéletes hozzá.
és ebből milyen mennyiség lesz? csak mert én is naaagyon szeretem, de félek, hogy nem sokan fognak enni belőlem rajtam kívül...
Pont elég! :)
Megjegyzés küldése