Az elmúlt napokban segítsütilázban égtem, de azért nem kerülték el a figyelmemet a blogon történt változások sem: letöltötték az 500.000. oldalt. Amikor bő 1,5 évvel ezelőtt blogírásba kezdtem, nem foglalkoztatott, hogy lesznek-e olvasóim, fel sem merült bennem, hogy bárkit is érdekelhet a családomon és a közvetlen ismerőseimen kívül ez a blog. Ezért is öröm számomra ez a kerek szám. Nem tudom, hogy a 95 országból ki tette meg a félmilliomodik kattintást, de fogadja szeretettel (és persze valamennyi Olvasóm is) a fahéjas kacsák receptjét.
A tesztsütéseim során a fahéjas kacsák szinte az utolsó pillanatig holtversenyben voltak a mákvirágokkal -végül az utóbbiak kerültek ki győztesen.
Hozzávalók
Egy széles pengéjű késsel sütőlapra ügyeskedem a kacsákat és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütöm őket.
Tea mellé remek sütemény, különösen a gyerekek fogják értékelni.
A recept az 1001 aprósütemény című könyvből való.
A tesztsütéseim során a fahéjas kacsák szinte az utolsó pillanatig holtversenyben voltak a mákvirágokkal -végül az utóbbiak kerültek ki győztesen.
Hozzávalók
- 24 dkg liszt
- 1 tojás
- 18 dkg cukor
- 18 dkg vaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
a tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- cukorgyöngy (esetleg mazsola)
- blansírozott mandula (vagy tökmag)
A tésztához valókat összegyúrom, majd legalább 1 órát hűtöm (folpackban). Kb. 15 cm hosszú, ujjnyi vastag hurkákat sodrok a tésztából. Az 1/3 részét felcsavarom,
majd a 2/3-át az ellenkező irányba tekerem.
Megkenem a tetejüket a tojásfehérjével, megszórom a fahéjas cukorral. Cukorgyöngyöt teszek a szemek helyére, a mandulákból pedig csőr lesz (a mandula szélesebb vége lógjon ki).
majd a 2/3-át az ellenkező irányba tekerem.
Megkenem a tetejüket a tojásfehérjével, megszórom a fahéjas cukorral. Cukorgyöngyöt teszek a szemek helyére, a mandulákból pedig csőr lesz (a mandula szélesebb vége lógjon ki).
Egy széles pengéjű késsel sütőlapra ügyeskedem a kacsákat és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütöm őket.
Tea mellé remek sütemény, különösen a gyerekek fogják értékelni.
A recept az 1001 aprósütemény című könyvből való.
17 megjegyzés:
Nagyon tetszik!!!!
:))
azt mondja a kisfiam, szép kiskacsák, tegyük vízre őket :)))
Szenzációsak!!!
Gratula a fél millához :-)
Névtelen, :DD
Chef Vili, köszi mindkettőt!:)
Nagyon aranyosak és nagyon finomak is az összetevőkből ítélve!
Ezt is elkapkodták volna!
Hú nagyon cukik! Nincs jobb szó rá :)
Nagyon helyesek :)
De jópofák!
Gratulálok a gyönyörű és rendkívül tartalmas blogodhoz.
Öröm és élvezet nálad olvasgatni.Köszönöm.
Szívből gratulálok a népszerűségedhez! A kacsák tündériek, ráadásul imádom a fahéjat. Köszönöm a receptet!
Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! :)
Nagyon szépek, de biztos, hogy kell bele sütőpor? Két adagot is sütöttem már, de szétterültek, teljesen alaktalanok lettek :-(
Én sütőporral csináltam, de ha gondolod, próbáld meg sütőpor nélkül.
Ki fogom próbálni, bár biztos valami mást szúrtam el, tekintve, hogy már a két próba-adag tésztája is teljesen különböző lett, fogalmam sincs, hogy csináltam :-D
Néha történnek furcsa dolgok :)
Próbáld hosszabb ideig hűteni a tésztát, akár egész éjszakára a hűtőben maradhat.
Megjegyzés küldése