Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 10. 22.

Baladi saláta

Ismerős lehet ez e kevert saláta, ami nem meglepő, hiszen sok nemzet konyhájában található meg hasonló, eltérő névvel.


Hozzávalók
  • 4 db paradicsom
  • 1 uborka
  • 1 zöldpaprika
  • 1 fej hagyma
az öntethez:
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kevés finomra vágott petrezselyemzöld
  • bors
A zöldségeket felszeletelem és meglocsolom az öntettel.


Tehetünk a tetejére még gibna beida-t - ez egy fetaszerű egyiptomi sajt - vagy bármilyen fetasajtot, de tálalhatjuk kofta (egyiptomi fasírt) mellé is.