Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2010. 11. 29.

Gránátalmafagylalt

Fagylalt? Télen?! Igen! Szerintem nincs pazarabb, mint ropogó tűz mellett ülni a meleg szobában, bámulni az ablakon át a hóesést és enni a fagylaltot. Különösen, ha ezt a fagylaltot olyan egyszerű elkészíteni, mint Nigella gránátalmafagylaltját, hiszen nem kell hozzá főzött fagylaltalap, de még fagylaltgép sem. A lényege egyik kedvenc gyümölcsöm, a gránátalma.



Hozzávalók
  • 2 gránátalma + 1 a díszítéshez
  • 1 zöldcitrom
  • 17,5 dkg porcukor
  • 5 dl tejszín
A két gránátalma és a zöldcitrom kifacsart levében kevergessük a porcukrot olvadásig. A nem teljesen keményre felvert tejszínhez keverjük hozzá a bíborszínű gyümölcslevet. Simítsuk egy fagyálló, zárható dobozba és tegyük a fagyasztóba néhány órára. Tálalás előtt szórjuk meg gránátalmamagokkal.


2 megjegyzés:

duende írta...

Imádomimádomimádom! Van még?! :) Küldhetnél!

Palócprovence írta...

Sajna (vagy mégsem) pillanatok alatt elfogyott! :)