Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2012. 06. 06.

Málnahab

Ez a málnahab fagyasztott málnából készült (ehhez a recepthez tökéletesen megfelel), de előbb-utóbb itt a málnaszezon, akkor készülhet friss gyümölcsből is. Persze, nem érdemes hozzá a legszebb szemeket felhasználni...


Hozzávalók
  • tojásfehérje
  • porcukor vagy egyéb édesítőszer
  • málna (fagyasztott is jó, de hagyjuk kiolvadni előtte)
Mivel a tojásfehérjét nyersen használjuk fel, célszerű szalmonellamentes állományból származó tojásból készíteni.
A habbá vert (nem kell kőkeménnyé verni) tojásfehérjét ízlés szerint édesítsük, majd forgassuk bele a málnát (nem baj, ha összetörik a gyümölcs). Azonnal tálaljuk, mert csak frissen jó!

2 megjegyzés:

bori írta...

Én a tojásfehérjét gőz fölött szoktam felverni, így (gondolom én ) elpusztul a szalmonella és jobb íze van a habnak is.

Palócprovence írta...

Ez is egy megoldás (bár a főtt tojáshab ízét nem mindenki kedveli). A közhiedelemmel ellentétben szalmonellafertőzést nem csak a tojás okozhat.