Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 04. 22.

Ebéd 5 perc alatt, avagy medvehagymás quesadilla


Az elmúlt napok meleg időjárásának köszönhetően végre itt északon is kihajtott a medvehagyma, így expedíciót indítottuk a Kerekerdő közepére medvehagymát szedni. Az idő jócskán eltelt mire hazaértünk, ezért egy igazán gyors ebédnekvaló kellett. Erre pont jó a quesadilla, feltéve, ha a tortillát nem magunk sütjük (bevallom, én még a sajtot is reszelve veszem hozzá). Természetesen, a medvehagymazsákmányból is került bele.


Hozzávalók
  • 8 lap tortilla (lehetőleg mexikói kukoricaliszt és búzaliszt keverékéből, de a sima búzalisztes is jó)
  • 20 dkg reszelt mozzarella
  • 6-8 levél medvehagymalevél (vagy ízlés szerint)

Melegítsük elő a serpenyőt, addig vágjuk fel a medvehagymát. A száraz és forró serpenyőbe tegyünk egy tortillalapot, szórjuk meg a reszelt sajt negyedével és a felaprított medvehagyma negyedével. Tegyünk a tetejére egy másik tortillalapot és szorítsuk rá a töltelékre egy palacsintaspatulával vagy fakanállal. Süssük pár másodpercig, majd fordítsuk meg és a másik oldalt is süssük rövid ideig. A sajt gyorsan megolvad és összetartja a tortillalapokat.

A másik három quesadillát is ugyanígy készítsük el. Vágjuk fel cikkekre és már ehetjük is.

Süthetjük hagyományos módon is, ekkor nem kerül másik tortillalap a tetejére, hanem a töltöttet hajtjuk félbe és úgy sütjük meg. A tölteléket is variálhatjuk ízlésünk szerint, pl sonkával, stb.

Nincsenek megjegyzések: