Az elmúlt napok meleg
időjárásának köszönhetően végre itt északon is kihajtott a
medvehagyma, így expedíciót indítottuk a Kerekerdő közepére
medvehagymát szedni. Az idő jócskán eltelt mire hazaértünk,
ezért egy igazán gyors ebédnekvaló kellett. Erre pont jó a
quesadilla, feltéve, ha a tortillát nem magunk sütjük (bevallom,
én még a sajtot is reszelve veszem hozzá). Természetesen, a
medvehagymazsákmányból is került bele.
Hozzávalók
- 8 lap tortilla (lehetőleg mexikói kukoricaliszt és búzaliszt keverékéből, de a sima búzalisztes is jó)
- 20 dkg reszelt mozzarella
- 6-8 levél medvehagymalevél (vagy ízlés szerint)
Melegítsük elő a
serpenyőt, addig vágjuk fel a medvehagymát. A száraz és forró
serpenyőbe tegyünk egy tortillalapot, szórjuk meg a reszelt sajt
negyedével és a felaprított medvehagyma negyedével. Tegyünk a
tetejére egy másik tortillalapot és szorítsuk rá a töltelékre
egy palacsintaspatulával vagy fakanállal. Süssük pár
másodpercig, majd fordítsuk meg és a másik oldalt is süssük
rövid ideig. A sajt gyorsan megolvad és összetartja a
tortillalapokat.
A másik három
quesadillát is ugyanígy készítsük el. Vágjuk fel cikkekre és
már ehetjük is.
Süthetjük hagyományos
módon is, ekkor nem kerül másik tortillalap a tetejére, hanem a
töltöttet hajtjuk félbe és úgy sütjük meg. A tölteléket is variálhatjuk ízlésünk szerint, pl sonkával, stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése