Tulajdonképpen a pogácsa
készült először, de kimaradt egy kevés tészta, amiért már nem
akartam a sütőt működtetni, így ebből a maradékból
lepényeket sodortam ki és száraz serpenyőben sütöttem meg őket.
A kísérlet jól sikerült, a lepények kellően átsültek, de
mégis hajlékonyak maradtak, tökéletesek megtöltésre is. Én
most egyszerűen sós tejföllel kentem meg és chilipaprikával
tekertem fel, de bármivel megtölthetjük kedvünk szerint.
A tészta a túrós pogácsa tésztája, amibe most apróra vágott medvehagymát is
tettem.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 25 dkg túró
- 1 teáskanál só
- 1 maroknyi apróra vágott medvehagyma
Egy késes robotgéppel
vagy kézzel dolgozzuk össze a tésztát, majd hűtsük le egy
kicsit. A pogácsához a tésztát nyújtsuk ujjnyi vastagra,
szaggassunk belőle pogácsákat. 180 fokra előmelegített sütőben
süssük aranybarnára.
A lepényekhez tojásnyi
tésztát nyújtsunk vékony, arasznyi átmérőjű lepénnyé és
forró, száraz serpenyőben süssük meg mindkét oldalát. Sütés
közben felpuffad a tészta.
A pogácsák tetejére most nem került semmi, de megszórhatjuk reszelt sajttal vagy bármilyen olajos maggal is (előtte kenjük le tojással).
1 megjegyzés:
Ezt a receptet sajtosrúdnak sütöttem eddig, kipróbálom ezt a lepényt.Köszönöm az ötletet.
Megjegyzés küldése