A nutellarajongóknak nem
kell bizonygatnom, mi a jó a Nutellában. Tudom, mostanában divatos
a házilagos nutellautánzatok készítése, de valljuk be, ezeknek
semmi közük a valódi Nutellához, leszámítva jó esetben a
mogyorót. Ennek a tortának az elkészítésénél maradjunk inkább
a VALÓDI Nutellánál...
Az eredeti recepttel ellentétben a tetejére most csak tejszínhab és Franciadrazsé került (akinek készült, a Nutella mellett szereti a Franciadrazsét is). A gyerekek kedvelni fogják ezt a változatot, de felnőtt csokirajongóknak inkább készítsük a hagyományos módon.
Hozzávalók
- 125 g vaj
- 100 g étcsoki (70 %-os)
- 400 g Nutella
- 1 evőkanál rum
- 6 tojás
- 100 g darált mogyoró
a tetejére:
- 125 ml tejszín
- 125 g étcsoki
- 1 evőkanál rum
- 100 g mogyoró
A vajat és az étcsokit
olvasszuk össze vízgőz felett, majd keverjük el benne a Nutellát.
Adjuk hozzá a rumot és a 6 tojássárgáját, keverjük habosra.
Felváltva keverjük bele a darált mogyorót és a tojások felvert
habját.
A masszát simítsuk egy
kapcsos tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig
süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése