Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 04. 29.

Nutellás torta


A nutellarajongóknak nem kell bizonygatnom, mi a jó a Nutellában. Tudom, mostanában divatos a házilagos nutellautánzatok készítése, de valljuk be, ezeknek semmi közük a valódi Nutellához, leszámítva jó esetben a mogyorót. Ennek a tortának az elkészítésénél maradjunk inkább a VALÓDI Nutellánál...


Az eredeti recepttel ellentétben a tetejére most csak tejszínhab és Franciadrazsé került (akinek készült, a Nutella mellett szereti a Franciadrazsét is). A gyerekek kedvelni fogják ezt a változatot, de felnőtt csokirajongóknak inkább készítsük a hagyományos módon.


Hozzávalók
  • 125 g vaj
  • 100 g étcsoki (70 %-os)
  • 400 g Nutella
  • 1 evőkanál rum
  • 6 tojás
  • 100 g darált mogyoró

a tetejére:
  • 125 ml tejszín
  • 125 g étcsoki
  • 1 evőkanál rum
  • 100 g mogyoró

A vajat és az étcsokit olvasszuk össze vízgőz felett, majd keverjük el benne a Nutellát. Adjuk hozzá a rumot és a 6 tojássárgáját, keverjük habosra. Felváltva keverjük bele a darált mogyorót és a tojások felvert habját.

A masszát simítsuk egy kapcsos tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig süssük.



Nincsenek megjegyzések: