Életem párja mondta,
hogy mindenkinek elmeséli majd, csalános nokedlivel kínozom.
Persze, kétszer is szedett belőle és Nana kutya is kinyalta a
tányérját.
Ne riasszon vissza minket
a bizarr szín, magas vitamin- és vastartalma miatt a csalán
fogyasztása hasznos szervezetünk számára. Csak a csalán
hajtáscsúcsát szedjük, és célszerű szó szerint kesztyűs
kézzel bánni vele.
Hozzávalók
- 10 dkg zsenge csalánhajtás (csak a csúcsa)
- 60 dkg liszt
- 4 tojás
- víz
- só
- bors
- szerecsendió
- 1-2 evőkanál olaj a tetejére
A csalánt dobjuk
forrásban lévő vízbe, majd szűrjük le (a forrázóvizet ne
öntsük ki, igyuk meg, hiszen ez nem más, mint csalántea). A
kicsit lehűlt csalánt turmixoljuk össze a tojásokkal,
fűszerezzük, majd keverjük a liszthez. Adjunk hozzá annyi vizet,
hogy nokedlisűrűségű tésztát kapjunk.
Több adagban szaggassuk
ki (nokedliszaggatóval vagy deszkáról késsel) forrásban lévő
sós vízbe. Szűrjük le, amikor feljön a víz tetejére az összes
nokedli. Forgassuk össze az olajjal.
Mi gombapaprikással
ettük,
de bármihez tálalhatjuk,
amihez nokedlit adnánk. Reszelt sajttal és sült baconnel
megszórva, némi zöldsalátával is el tudom képzelni...
4 megjegyzés:
Sőt tojásos nokedliként salátával szintén, isteni a színe:-)))))
Igen, akár azzal is, bár én nem vagyok egy tojásosnokedlifan :)
Én spenóttal szoktam ilyen nokedlit, de micsoda ötlet! Csak teaként ittam eddig a csalánt,de ezt is kipróbálom köszi:) Eszter
Igen, spenóttal is finom! :)
Megjegyzés küldése