Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 04. 10.

Tojáslikőrös mascarponehab habcsókkal

Ez egyike az amolyan tíz perces desszerteknek. Akinek van tálas robotgépe, az öt perc alatt is elkészítheti.


Hozzávalók
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 dl tojáslikőr (bolti is lehet)
  • 2 dl tejszín habbá verve
  • habcsók (bolti is lehet)
Keverjük ki a mascarponét a porcukorral és a tojáslikőrrel.



Forgassuk bele a habbá vert tejszínt. Adagoljuk tálkákba vagy poharakba a mascarponehabot és szórjunk a tetejére összemorzsolt habcsókot.


Nincsenek megjegyzések: