Hozzávalók
- 125 g felcsíkozott bacon
- 1 vöröshagyma finomra vágva
- 2 hámozott, kimagozott alma felkockázva
- 1 krumpli meghámozva, felkockázva
- 3 csésze hús- vagy zöldségleves
- 1 csésze almalé (lehetőleg friss vagy cukormentes változat)
- só
- bors
- 100 g mozzarella reszelve (vagy egyéb olvadós sajt)
a tetejére: reszelt Grana Padano
(persze, parmezánt is lehet)
A bacont süssük meg,
szedjük ki, tegyük félre. A visszamaradt zsírjában pároljuk meg
a hagymát. Adjuk hozzá a krumplit, azzal is kevergessük egy-két
percig, majd öntsük fel a levessel. Lefedve főzzük addig, amíg
félig megpuhul a krumpli, ekkor keverjük hozzá az almát. Főzzük
készre, legvégül a sajtot is olvasszuk meg benne. Kicsit hagyjuk
hűlni, majd adjuk hozzá az almalevet és fűszerezzük szükség
szerint. Turmixoljuk simára. Forrón, a tetejére szórva a sült
bacont és a reszelt sajtot tálaljuk. Mellé valamilyen rusztikusabb
kenyér kívánkozik, mi zabkenyérrel ettük.
Tálalhatjuk az eredeti verzió szerint is, mustáros, sajtos pirítóssal, ekkor a leves tetejéről hagyjuk
el a sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése