Nagy barátja vagyok a leveles tésztának, mindig akad a hűtőmben. Na, nem házilag készült (bár egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, de igencsak időigényes) és nem is fagyasztott. Nekem a Tante Fanny friss levelestésztája vált be a legjobban, ezt még nyújtani sem kell. Készülhet belőle édes sütemény vagy sós. Nálam leginkább sós, a töltelék pedig ami éppen a hűtőben akad. Leggyakrabban mini mozzarella, paradicsom, olajbogyó, ezek általában vannak itthon.
Muffintepsiben szoktam megsütni, ehhez a tésztát egy bögrével kiszaggatom és máris mehet a mélyedésekbe. Lehetőleg kerüljük az előre magozott olajbogyót, szörnyű íze van szerintem. Egy kés lapja vagy a szaggatóként használt bögre talpának segítségével pillanatok alatt ki lehet magozni: kicsit megdögönyözzük a bogyókat - feszültséglevezetésnek sem utolsó - és máris kiszedhetjük a magokat. Az én kedvencem a D'Amico sóban tartósított fekete olivája.
Koktélparadicsommal a legmutatósabb, de másmilyen is jó.
Néha megcsöpögtetem fokhagymás olivaolajjal is.
A legjobb az egészben, hogy sütéssel együtt is 15 perc alatt készen is van. Persze első lépés a sütő bekapcsolása legyen, 200 fokra beállítva. A sütésre 8-10 perc elég, sütőtől függően.
Muffintepsiben szoktam megsütni, ehhez a tésztát egy bögrével kiszaggatom és máris mehet a mélyedésekbe. Lehetőleg kerüljük az előre magozott olajbogyót, szörnyű íze van szerintem. Egy kés lapja vagy a szaggatóként használt bögre talpának segítségével pillanatok alatt ki lehet magozni: kicsit megdögönyözzük a bogyókat - feszültséglevezetésnek sem utolsó - és máris kiszedhetjük a magokat. Az én kedvencem a D'Amico sóban tartósított fekete olivája.
Koktélparadicsommal a legmutatósabb, de másmilyen is jó.
Néha megcsöpögtetem fokhagymás olivaolajjal is.
A legjobb az egészben, hogy sütéssel együtt is 15 perc alatt készen is van. Persze első lépés a sütő bekapcsolása legyen, 200 fokra beállítva. A sütésre 8-10 perc elég, sütőtől függően.
6 megjegyzés:
Nagyon mutatos a fenykep szerint ez a levelestesztabol keszult finomsag...es roppant valtozatossagot lehet kihozni belole egy kis fantaziaval...koszonom,azt hiszem hogy mikor jon a fiam ,meglepem egy ilyen gyors etellel...ugyanis annyit van uton,hogy nem is tudni pontosan ,hogy miokorra van itt.Ezert gondolom en praktikusnak!
Tényleg praktikus és nagyon változatos! Csak az ízlés és fantázia szab határt neki, bármilyen töltelékkel elkészíthető, akár édessel is. És szerintem, finom is!
Szia!
Nézz be hozzám! :)))
üdv
Bea
Nagyon gusztusos!
Imádom az olajbogyót, rengeteget eszem belőle.
Ez tényleg igazi jó kis vendégváró étek!
És olyan "provance"-os! :-)
Szia Fekete Bodza! Mindig benézek Hozzád!
Most miért is? Biztos valami elkerülte a figyelmemet!
Köszönöm Duende! Most, hogy így mondod, tényleg a mediterrán vidéket idézi.
Megjegyzés küldése