Hozzávalók
- 28 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg zsír
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál só
- 3-4 evőkanál tej
- 1 tojás
- köménymag, esetleg reszelt sajt vagy egyéb olajos mag
Kivételesen nem ajánlom a zsír lecserélését vajra vagy margarinra, mert megváltoztatja a tészta állagát. Eredetileg köménymaggal készül (és nekem ez ízlik legjobban), de nyugodtan változtathatunk rajta.
A sütőporral kevert lisztet elmorzsoltam a zsírral (jelen esetben kacsazsírral), hozzáadtam a tojássárgáját, a sót és 1-2 löttyintésnyi tejet. Gyorsan összegyúrtam és félujjnyi vastagra nyújtottam. Hosszú, keskeny darabokra vágtam, sütőlapra tettem. A tetejét felvert tojással megkentem és megszórtam köménymaggal.
Előmelegített légkeveréses sütőben 200 fokon 10 perc alatt kész.
A sütőporral kevert lisztet elmorzsoltam a zsírral (jelen esetben kacsazsírral), hozzáadtam a tojássárgáját, a sót és 1-2 löttyintésnyi tejet. Gyorsan összegyúrtam és félujjnyi vastagra nyújtottam. Hosszú, keskeny darabokra vágtam, sütőlapra tettem. A tetejét felvert tojással megkentem és megszórtam köménymaggal.
Előmelegített légkeveréses sütőben 200 fokon 10 perc alatt kész.
2 megjegyzés:
Ágninál láttalak, és mert enni is szeretek itt ragadtam.
Szépek a képeid, és biztos finomak az
ételek is.
Üdv a PIF . táborban
Köszi Mmama! Örülök, hogy itt vagy!
Megjegyzés küldése