Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 05. 30.

Vaníliafagylalt


Hozzávalók
  • főzött fagylaltalap
  • 1 rúd vanília vagy egy kiskanál vaníliakivonat
A főzött fagylaltalap leírásának megfelelően készítjük, azonban a vaníliarúd kikapart belsejét vagy vaníliakivonatot adunk még hozzá. A felfőzés idejére akár a vaníliarudat is beledobhatjuk (ezt később értelemszerűen kihalásszuk belőle).

Kihűtése után a továbbiak megegyeznek a bodzafagyinál leírtakkal.

8 megjegyzés:

napmátka írta...

Még gondolatban a szépséges rusztikus pitáidnál időzöm, de nem mondom, azért ezt is megenném utána desszertnek. Gyönyörű!

Palócprovence írta...

Köszönöm! Még a hét elején a nagy melegben készült, a mostani 10 fokban valahogy nem kívánom.

trinity írta...

Ez a fagyi....ez megszólal! Gyönyörű....Én most is meg tudnám enni:)))

mariah írta...

De jó, hogy ezt leírtad.Köszönöm én is.

duende írta...

Én is köszi! Még sosem csináltam főzött fagyit, de fogok! :)
És lehet zima, én biza szívesen megenném, annyira szép, gusztusos!

szepyke írta...

Nekem is jöhet, akár télen is a fagyi, az nálam nem évszaktól függ... Még valami! Palócprovence, ha van egy kis időd, nézz majd be hozzám, írtam egy-két szót egy sapkával kapcsolatban...:)

Palócprovence írta...

Köszönöm szépen és szívesen! :))

Palócprovence írta...

Szepyke, köszönöm szépen! :))