Mostanában felénk egész hegyoldalak fehérlenek és illatoznak a virágzó akáctól és ez eszembe juttatta, hogy milyen régen nem ettem bundázott akácvirágot. Tulajdonképpen bármilyen ehető virággal elkészíthető, de nosztalgiából az akác mellett bodzából csináltam, hiszen gyerekkoromban is e két növényből készült ez a csemege. Nem utolsó sorban szinte egyszerre nyílnak, a kicsit késő akácot beéri a siető bodza.
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 2 dl tej
- akác- és bodzavirág
- a sütéshez olaj
10 megjegyzés:
Annyit hallottam már erről, de még sosem kóstoltam. De olyan sokan dicsérik, hogy egyszer már csak meg kéne kóstolni!
Én is mindig készítek bodzaszezonban. Nagyon szeretem, csak még nem jutottam bodzához, talán a hétvégén.
Gondoltam rá, de nem tudom, ízlene-e a sült virág? Vagy csak a bundája? Felénk is most indultak be a bodzabokrok, azért mégis kipróbálom, mert izgat!
Napmátka, ha szereted a bodzaszörpöt/teát, akkor a virágja is ízleni fog. Nagyon finom egy kis lekvárral vagy gyümölcsszörppel is.
Minyike, tedd azt! :)
Duende, még nálunk sincs igazán bodza, hiszen errefele minden később van.
Napmátka, egy megoldás van, kóstold meg! Utána eldöntheted ízlik vagy sem...:)
Egyébként Nadine-nak igaza van!
én ezt mézzel szeretem leginkább. jóféle akácmézzel meglocsolva:)
Végülis, az akácvirághoz akácméz illik...:)
Megjegyzés küldése