A fagylalt, a kínaiak találmánya (már időszámításunk előtt 200 évvel készítettek jeges édességet hóból, tejből és gyümölcsökből), különösen nyáron népszerű. Azonban gyakran lehet hallani szalmonella fertőzésről, ezért nem árt az óvatosság. Nagy melegben jobb elkerülni a nyers tojással készülő ételeket, így a fagylaltot is jobb főzött fagylaltalapból készíteni (már amennyiben tojással készítjük).
Hozzávalók
Érdemes egyszerre két-háromszoros adagot elkészíteni, így ugyanannyi munkával többféle ízesítésű fagylalt is készülhet.
Hozzávalók
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 4 tojássárgája
- 8 dkg porcukor (vagy ízlés szerint esetleg több)
Érdemes egyszerre két-háromszoros adagot elkészíteni, így ugyanannyi munkával többféle ízesítésű fagylalt is készülhet.
8 megjegyzés:
Köszönöm szépen, ez nagyon hasznos.
Szívesen! :))
Elmentettem köszönettel, mert nyers tojást nem használok. Ez viszont szuper!!!
Nekem is hasonló a fagyi-alapom, csak teszek még bele kb 2 evőkanál mascarpone-vagy philadelphia sajtot ;)
Innen ahogy írod, csak ízesíteni kell :)
Trinity, örülök, ha tetszett! :)
Vimizo, az sem lehet rossz! :) Tudom, mert a mostaniba én is tettem, bár jóval többet, hiszen tiramisu fagyi készült.
Sziasztok!
Egy kérdés: mi lesz azzal a sok tojásfehérjével? Mindig nem lehet habcsókot, női szeszélyt, püspökkenyeret sütni, ha fagyi is készül! :)
Miért is ne? ;) Egyébként nagyon sok sós recept is van, ami tojásfehérjével készül, de a tojásfehérje remekül bírja a fagyasztást is (célszerű ráírni a darabszámot).
Megjegyzés küldése