Vesta a XXVI. VKF!-re nyári előételeket vár. Az alapanyag kiválasztását tekintve az én ajánlatom nem csak nyáron képzelhető el, de az elkészítési mód kimondottan nyári.
Hozzávalók
Grillezhetjük is, ez esetben pálcikákra szúrjuk a garnélákat, közéjük egy-egy citromdarabot helyezünk. Akár könnyű főételnek is megteszi, de akkor dupla mennyiséget készítsünk és körítsük például kuszkusszal vagy rizzsel (vagy amihez éppen kedvünk szottyan).
Hozzávalók
- 25 dkg tisztított, előfőzött, fagyasztott garnéla
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
Grillezhetjük is, ez esetben pálcikákra szúrjuk a garnélákat, közéjük egy-egy citromdarabot helyezünk. Akár könnyű főételnek is megteszi, de akkor dupla mennyiséget készítsünk és körítsük például kuszkusszal vagy rizzsel (vagy amihez éppen kedvünk szottyan).
A garnélához általában üde fehér bort szokásos inni, én mégis inkább egy könnyű rozét választanék.
4 megjegyzés:
Az ajánlatod elfogadva :)
Egy éve ettem grillezett garnélát, a pálcikás variációt, szóval kellemesen eszembe juttattad a tavalyi nyaralást!
Képtelen vagyok megjegyezni, mit jelent a VKF rövidítés (Vak Kígyó Farka? Vörös Kézi Fűrész? Eh...), de a garnéla irtó jól néz ki:)
Vesta, megnyugodtam! :)
Nadine, Vidor Kalauzok Futása...helyett: Vigyázz, Kész, Főzz! Ha még inkább pontosítani akarnám: Magyar Gasztroblogok Virtuális Tematikus Rendezvénye - vagy valami ilyesmi. :))
Megjegyzés küldése