Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 2 tojássárgája
- 3-4 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kiskanál vaníliakivonat
- esetleg némi mazsola
A tojássárgáját fehéredésig keverem a porcukorral, majd kikeverem a túróval is. Legegyszerűbb botmixerrel, a lényeg, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Elkeverem a citrom héjával és a vaníliakivonattal is. Aki szereti, tehet bele mazsolát is.
Ez a mennyiség pillanatok alatt elfogy, azonban, ha tárolni szeretnénk vagy tartunk a nyers tojássárgája felhasználásától, akkor a tojássárgákat a cukorral vízgőz felett is kikeverhetjük, ahogy a főzött fagylaltalapnál is. Azonban itt is fontos, hogy nem rántottát készítünk! Nem szabad forralni a tojásos-cukros keveréket!
Ez a mennyiség pillanatok alatt elfogy, azonban, ha tárolni szeretnénk vagy tartunk a nyers tojássárgája felhasználásától, akkor a tojássárgákat a cukorral vízgőz felett is kikeverhetjük, ahogy a főzött fagylaltalapnál is. Azonban itt is fontos, hogy nem rántottát készítünk! Nem szabad forralni a tojásos-cukros keveréket!
6 megjegyzés:
Én nagyon szeretem a megrendeléseket, leveszi a "mit is főzzek?" gondot a válamról!
Ez atúrókrém gyerekkoromat idézi! :)
Én pont ezért tojás nélkül készítem a túrókrémet, viszont ha csak lehet, gyümölccsel. Az sem baj, ha fagyasztott.
én is azt mondanám, hogy a tojásnak nem sok szerepe van benne, simán ki lehet hagyni - és akkor nincs gond a fehérjére sem :)
Limara, nem is panaszként mondtam, én is szeretem, ha nem nekem kell agyalni a kérdésen. :)
Minyon, úgy sem rossz, bár akkor gyümölcsös túrónak hívják.:)
Okostojás, ebben nincs tojásfehérje. A tojássárgájának pedig fontos szerepe van, ez adja a krémességét és állagát, na meg az ízét. Ettől túrókrém és nem kikevert túró. :)
Megjegyzés küldése