Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 12. 04.

Karácsonyi receptverseny - A menü

A karácsonyi receptverseny felhívását olvasva az volt az érzésem, hogy Nemisbéka gondolatolvasó vagy legalábbis titokban ismer engem. Ugyanis - bár azt vallom, az ünnep fontos része az étkezés - a karácsonyi sütés-főzésnél nálam vagy az olyan ételek jöhetnek szóba, amiket előre el lehet készíteni, vagy a sprint-menük. Ez utóbbiakra vár most recepteket Nemisbéka.

Az én menüajánlatom a következő:

Füstölt lazac narancságyon


Muffintepsiben sült csirkecsigák - morzsával töltött paradicsommal és párolt brokkolival


Citrusos szűzcsíkok - gesztenyés kelbimbóval


Karácsonyi pohárkrém



Az időkorlátokat figyelembe véve - jó szervezéssel és párhuzamos munkavégzéssel - mindkét főétel elkészíthető, de akár csak az egyiket is választhatjuk, nem maradunk éhesek.
Célszerű a desszert készítésével kezdeni, nem árt neki, ha áll egy kicsit a hűtőben. Majd következhet az előétel, ez szintén várakozhat.

2 megjegyzés:

Zolda írta...

Na igen, és hol vannak a receptek? A képek gyönyörűek! Zolda

Palócprovence írta...

Zolda, csak szép sorjában! :)
A desszert egyébként már fent van...
És köszönöm! :)