Lányom nagy kedvence az aszalt szilvával töltöt hús - barátnője nővérétől tanulta a receptet. Készülhet csirkemellből vagy pulykamellből, én általában rövidkarajból csinálom.
Hozzávalók
- 8 szelet csont nélküli rövidkaraj (vagy csirkemell)
- 1 csomag magozott aszalt szilva (20 dkg-os)
- 1 csomag szeletelt bacon (50 dkg-os)
- őrölt fahéj
- só
A karajt alaposan kiklopfolom, megsózom és az egymás mellé tett szalonnaszeletekre teszem, majd az egyik keskenyebb végére kerülnek az aszalt szilvák - ez utóbbiakat megszórom egy pici fahéjjal.
A szilvás végétől kezdve szorosan feltekerem és kicsit kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba rakosgatom. Akár meg is tűzhetjük a tekercseket, de nem nyílnak szét, ha a hajtott szél alulra kerül.
Sütőben vagy a tűzhelyen is megsüthető. Először körülpirítom őket az olajon, majd 1/2 pohár vizet öntök alájuk (ez csirkemellnél elmaradhat) és letakarva kezdem el sütni a tekercseket. A végén takarás nélkül fejezem be a sütést.
Jó vendégváró, hidegen talán még finomabb, mint melegen és felszeletelve is mutatós.
2 megjegyzés:
Én is nagyon kedvelem a hústekercseket, érdemes lesz kipróbálni ezt a receptet.
nagyon jól nézz ki,... egyszerű és nagyszerű...szeretjük:)
Megjegyzés küldése