Az így elkészített kelbimbó Nana nagy kedvence, ami azért
elég vicces, lévén, hogy kutyáról van szó. A receptre egy régebbi Stahl magazinban leltem.
Hozzávalók
- 50 dkg kelbimbó
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- chilipehely
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 citrom reszelt héja
A megtisztított kelbimbókat egy
tűzálló tálban vagy tepsiben forgassuk meg az olívaolajban, sózzuk borsozzuk,
és 220 fokon süssük barnulásig (kb. 20 perc). A nagyobb kelbimbókat érdemes
ketté vágni (de akár a kisebbeket is), így mégjobban megpirulnak.
Amíg sül a kelbimbó, addig a vajból készítsünk kisütött vajat (most nem
kell leszűrni). Amikor már megbarnul a vaj (ez ilyen kis mennyiségnél gyorsan
bekövetkezik), adjuk hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a
chilipelyhet. Locsoljuk a megsült kelbimbóra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése