Ez a francia omlós tészta sok sütemény alapja. Érdemes nagyobb adagban elkészíteni, mert jól bírja a fagyasztást.
Hozzávalók 700 g-hoz
- 340 g finomliszt
- csipetnyi só
- 150 g hideg vaj kockákra vágva
- 90 g porcukor
- 2 tojás
Adjuk a sót a liszthez, majd
morzsoljuk össze a vajjal. Dolgozzuk bele a cukrot, végül a tojásokat is. A már
sima tésztát zacskóban vagy fóliában tegyük a hűtőbe legalább 1 órára (de akár
le is fagyasztható a későbbi felhasználásig).
Az aktuális receptnek megfelelően
formázzuk és sütjük. Kicsit meglisztezve nyújtsuk ki, tegyük a formába, majd
pihentessük a hűtőben 10 percig, ameddig előmelegítjük a sütőt.
Sütése 190 fokon történik.
Borítsuk be zsírpapírral, tegyünk rá nehezéket (sütőgolyót, babot, stb.) ezt
hívják vaksütésnek.
10 perc után távolítsuk el a nehezéket, majd még süssük
néhány percig, amíg teljesen átsül, de még világos marad a tészta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése