Egyszerű és nagyszerű őszi desszert, részben előre is elkészíthető. Bár legfinomabb érett körtéből, azonban jó módszer a kissé éretlen körték élvezhetőbbé tételéhez is.
- 4 körte
- 2 evőkanál citromlé
- 3 dl édes fehérbor
- 2 dl víz
- 1 vaníliarúd vagy helyette vaníliakivonat
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
A meghámozott, elnegyedelt, kimagozott körtéket pároljuk meg a fűszerezett borban. Emeljük ki a megpuhult körtéket a borból, majd a főzőlevet sűrítsük be, öntsük a körtékre, és hűtsük néhány órát (vagy egy éjszakát a hűtőben).
Tálalás előtt a tejszínben olvasszuk fel a csokit, öntsük a körtékre.
Tipp: Vaníliafagylalttal is kiegészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése