A gombaszezon a végét járja, de lesz gomba jövőre is (legalábbis reméljük), és grillezhetünk őzlábgombát.
Az őzlábgomba készítésének legfinomabb módja (szerintem) a vajjal történő grillezés, bár rántva sem utolsó. Természetesen a tönkjét és a "púpját" eltávolítjuk, a vaj mellett némi só és bors sem árt neki.
4 megjegyzés:
Ó, ezt ki fogom próbálni (az új sparheltünkben??). Idáig mindig csak tojásosan készítettük, bár úgy sem rossz.
Akinek új sparheltja van, annak könnyű :)
Kedves Palócprovance! Ajánlom figyelmedbe a tönk és a szár általam (is) felhasznált módját, kiváló fűszer lesz belőle! http://csontnelkul.blogspot.hu/2012/10/nagy-ozlabgomba-por.html
Tisztelettel Nagyné Zsuzsa
Köszönöm az ötletet, majd kipróbálom! :)
Megjegyzés küldése