A kalászkenyér (pan
d'epi) nagyon könnyen elkészíthető, mutatós kis kenyér.
Hozzávalók 1 cipóhoz
- 275 g liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 175 ml meleg víz 1 zacskó szárított élesztő
- 1 teáskanál tengeri só
- a tetejére pici olaj és liszt
A hozzávalókból
dagasszunk kelt tésztát, alaposan dolgozzuk ki. Meleg helyen
kelesszük meg. A megkelt tésztát gyúrjuk át, formázzunk belőle
bagettet. Tegyük egy sütőlapra Egy konyhai ollóval vagdossuk be a
tetejét (olyan 45 fokos szögben) és felváltva hajtogassuk jobbra
és balra a tésztát.
Melegítsük elő a sütőt
200 fokra, addig hagyjuk kelni a kalászunkat. A tetejét kenjük meg
olajjal, szórjunk rá kevés lisztet és süssük 30 percig. A
sütőbe spricceljünk egy kis vizet (vagy tegyük a sütő aljába
egy hőálló tálba).
Recept: Lorraine Pascale
2 megjegyzés:
Ezt kipróbáltam, éppen a tányéron gőzölög, valami isteni! Köszi a megosztást (meg úgy általában a receptekért, a gancát is tőled ismertem meg, és most nagy kedvenc).
:))
Megjegyzés küldése