Egyre jobban hiányzik a
friss zöld, a tányéromon is. A tavasz még visszavonulót fújt,
de a hófelhők ellenére is jól esik a spenótfőzelék némi sült
halloumival.
Hozzávalók
- 60 dkg friss spenót
- 5 dkg vaj
- 2-3 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 bögre tej
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- só
- bors
- reszelt szerecsendió
- 1 csomag halloumi sajt vagy hajdúsági grillsajt
Nem kell megijedni a
hatalmas halomnyi spenóttól, a párolás során nagyon összeesik.
Alaposan mossuk meg.
A vajon futtassuk meg a
fokhagymát, majd dobjuk rá a vizes spenótot és fedő alatt
pároljuk meg. Nem kell alá vizet önteni, a spenót
nedvességtartalma és a rajta maradt víz pont elég lesz. Amikor
megpuhult, botmixerrel pürésítsük (de ez akár el is maradhat).
Sózzuk, borsozzuk,
reszeljünk rá kevés szerecsendiót. Öntsük fel a tejjel és
habarjuk be a tejszín- keményítő keverékkel. Néhány percig még
főzzük a habarás után. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel
hígítsuk ízlésünk szerint.
Közben száraz
serpenyőben pirítsuk meg a sajtszeleteket, és a főzelékkel tálaljuk.
7 megjegyzés:
Imádom a spenótot!
:)
És még mindig nem akar jönni a tavasz!
Nagyon jól néz ki a tavaszt váró főzeléked! :)
Köszi! :)
Hát, nem akar jönni. Jövő hétre is havazást ígérnek, pedig fönt a hegyen még mindig majd' méteres hó van.
Felénk is majdnem minden folyó és patak kint van! És hol van még az olvadás ?!
Szintén spenót- (és mángold) imádó vagyok.Ám régóta csak a kertemben termettet eszem meg. A fagyasztott már elfogyott, a friss meg még csak épp-hogy kilátszik a földből :(
Ha újra hó jön rá, várhatok még egy ideig...
Eszter
A madarak szerint már jön a tavasz! :)
Megjegyzés küldése