Az arab lepénykenyér "pizzaként" való elkészítésének ötletét Nigellától kölcsönöztem, és be kell valljam, jobban kedvelem, mint a valódi pizzát. Külön előnye, hogy pár perc alatt elkészül.
Az alapot képező arab lepénykenyér, a khobz elkészítése egyáltalán nem bonyolult dolog: a pitatésztát tányér méretű, egészen vékony lapokra kell nyújtani és száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütni. Én azonban lustaságom miatt inkább készen veszem meg.
Hozzávalók
- lepénykenyér
- balkán sajt (vagy egyéb fetasajt, de ízlés szerint bármilyen olvadó sajt jó)
- kimagozott, felkockázott paradicsom
- kevés repceolaj vagy tetszés szerinti egyéb olaj
- só
- bors
- csilipehely
- petrezselyemzöld vagy egyéb zöldfűszer
Amíg bemelegszik a sütő, addig szórjuk a sajtot és paradicsomot a lepényekre, fűszerezzük, locsoljunk pici olajat a tetejére. Grill fokozaton 200 fokon süssük pár percig, de akár a régi típusú grillező szendvicssütőben vagy faszenes grillen is megsüthetjük.
Én ezt a legegyszerűbb változatot kedvelem, de ízlés és lehetőség szerint bármilyen feltéttel és fűszerezéssel elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése