Tulajdonképpen bármilyen
húsból (vagy keverékükből) elkészíthető, én most csak
disznóhúst használtam és picit átalakítottam Joanne Harris
receptjét. Hidegen szépen szeletelhető és akár egy hétig is
eláll a hűtőben, feltéve, ha éppen nem fogy el jóval korábban.
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús
- 30 dkg felkockázott sovány sertéshús
- 2 tojás
- 25 dkg felkockázott bacon
- 10 dkg szeletelt bacon
- néhány szál újhagyma finomra vágva
- 1 ujjnyi hosszú rozmaringhajtás levelei apróra vágva
- 3-4 szál kakukkfű levelei
- 1 teáskanál csilipehely - elhagyható
- só
- bors
A szeletelt bacon
kivételével a hozzávalókat dolgozzuk össze, a masszát tegyük
egy zsiradékkal kikent hosszúkás tűzálló formába. Borítsuk be
a szalonnaszeletekkel, majd 160 fokon süssük 1,5 órán át.
Én a préseléses
procedúrát elhagytam, egyszerűen csak hűlni hagytam egy kicsit a
formában, majd tálra borítottam. Melegen sem rossz, de lehűtve,
másnapra az igazi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése