A cukkini számolatlanul hozza
virágait, így itt az idő a töltött cukkinivirág elkészítéséhez.
Hozzávalók
- 10 dkg finomliszt
- 2,5-3 dl száraz fehérbor (esetleg víz)
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- 1 tojás
- só
- cukkinivirágok
- mozzarella
- só
- bors
- a sütéshez olaj
A dolog legmacerásabb
része a lakók kiköltöztetése (hiába, nem csak mi szeretjük a
cukkinivirágot). A bibétlenített/porzótlanított virágokat
öblítsük le vízzel, szárítsuk meg alaposan (hogy kellőképpen
megtapadjon rajta a bunda).
Amíg száradnak a
virágok, készítsük el a pastella-t: a liszthez egyszerre öntsük
hozzá a bort, keverjük simára, majd adjuk hozzá az olajat, a sót
és a tojássárgáját, végül pedig a felvert tojásfehérjét.
A virágokat töltsük
meg a picit megsózott, megborsozott mozzarelladarabokkal, a
szirmokat csavarjuk össze, hogy jól záródjanak (ha úgy
gondoljuk, akár egy fogvájóval is rögzíthetjük. A megtöltött
virágokat mártsuk a tésztába és forró olajban süssük
aranybarnára, majd alaposan csepegtessük le a felesleges olajtól.
Frissen (később
megereszkedik), némi citrommal és persze a maradék borral
tálaljuk.
Tipp: nemcsak mozzarella,
de sonka is kerülhet bele (még jobb a kettő együtt).
Recept: Lénárd Sándor
2 megjegyzés:
Zöldfűszeres ricottával is finom.
Ki fogom próbálni! :)
Megjegyzés küldése