Maradék tojásfehérjékből
akár fehér piskótát is süthetünk.
Hozzávalók 1 db tojásfehérjéhez
- 20 g cukor
- 30 g finomliszt
- 15 g olvasztott vaj vagy olaj
Értelemszerűen, ahány
tojásfehérjét használunk fel, annyival szorozzuk a hozzávalók
mennyiségét.
A tojásfehérjéket
verjük fel habbá, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, közben
tovább verve. Szitáljuk bele a lisztet, végül forgassuk bele az
olvasztott vajat (olajat). Simítsuk megfelelő méretű formába és
160 fokon 25-30 percig süssük.
Tetszés szerinti töltelékkel tölthetjük, de akár maradhatunk a fehér színű hozzávalóknál is.
Tipp: A liszt egy részét
lecserélhetjük finomra darált szárított kókuszreszelékre vagy
blansírozott mandulára. Így továbbra is fehér marad a piskótánk,
de új ízekkel gazdagíthatjuk.
2 megjegyzés:
Tojásfehérje sokszor marad sütésből vissza + ezzel a csupa fehér lehetőséggel felcsigáztál!
Kipróbálom és "megosztalak"! :)))
:))
Megjegyzés küldése