A fagyasztóm dugig volt már narancshéjjal, nem halogathattam tovább a cukrozott narancshéj készítését. Régebben a hagyományos 3 nap áztatás, 3 nap főzés módszerét alkalmaztam, nem is gyakran szántam rá magam a macerára. Amióta Stahl Judit Végre otthon! című könyvében olvastam az alábbi módszert, azóta mindig így csinálom. Bár az ötlet - gondolom - nem tőle származik, hiszen Mary Hooper Édességek kicsiny boltja című regényében szinte szó szerint ez a recept olvasható.
Tehát a hozzávalók
Az így előkészített narancshéjakat 0,5 liter vízből és 50 dkg cukorból készült szirupba tesszük és 1 órát főzzük benne. Alaposan lecsöpögtetjük és beleforgatjuk kristálycukorba. Néhány óra alatt megszárad és akkor már csomagolható.
Ajándékba is adható, de sok sütemény hozzávalója is. Vigyázat, függőséget okoz!
Tehát a hozzávalók
- narancshéj
- 50 dkg cukor + a hempergetéshez
- víz
Az így előkészített narancshéjakat 0,5 liter vízből és 50 dkg cukorból készült szirupba tesszük és 1 órát főzzük benne. Alaposan lecsöpögtetjük és beleforgatjuk kristálycukorba. Néhány óra alatt megszárad és akkor már csomagolható.
Ajándékba is adható, de sok sütemény hozzávalója is. Vigyázat, függőséget okoz!
4 megjegyzés:
Jajjdejó, hogy beírtad, nekem az a három napos kutyulós nem sikerült!
köszi!
B
:)))
Ezt feltétlenül próbáld ki!
Kedves Judit! Itt köszönöm meg kedves soraidat - véletlenül kitöröltem az e-mailedet.
Remek, pont egy ilyen egyszerű, nagyszerű leírást kerestem. Első próbálkozásomhoz nagy segítség! Köszi! :-)
Megjegyzés küldése