A téli ételek sorában előkelő helyet foglalnak el a vadételek. A szarvasbélszín nem kimondottan olcsó fogás, de helyettesíthető szarvasgerinccel vagy -combbal is.
A húst sütés előtt feltétlenül érlelni kell néhány napig olajos pácban (olaj, bors, kakukkfű, borókabogyó).
Hozzávalók
A megsült húst kiemelem, melegen tartom. A zöldségeket pürésítem, hozzáadom a darált mandulát, felöntöm a maradék borral, a tejszínnel. Összeforralom és szükség szerint még fűszerezem.
A zöldséges mandulás mártást a hús és a mandulás burgonyakrokett mellé tálalom.
A húst sütés előtt feltétlenül érlelni kell néhány napig olajos pácban (olaj, bors, kakukkfű, borókabogyó).
Hozzávalók
- 80 dkg szarvasbélszín
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 4-5 gerezd foghagyma
- só, bors
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 dl tejszín
- 2-3 evőkanál darált mandula
A megsült húst kiemelem, melegen tartom. A zöldségeket pürésítem, hozzáadom a darált mandulát, felöntöm a maradék borral, a tejszínnel. Összeforralom és szükség szerint még fűszerezem.
A zöldséges mandulás mártást a hús és a mandulás burgonyakrokett mellé tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése